Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nabestaandendag

17 september 2022 13:00 - 17:00

familie Winkler

Op zaterdag 17 september organiseert het NIMH in samenwerking met de stichting Pelita een nabestaandendag. De bijeenkomst is bedoeld voor nabestaanden van slachtoffers van de scheepsramp met de Van Imhoff op 19 januari 1942 in de Indische Oceaan.

Na een inhoudelijke toelichting van de onderzoekers op het Van Imhoff-onderzoek is het woord aan de nabestaanden. Onder begeleiding van ervaren medewerkers van Pelita gaan zij in dialoogtafels met elkaar in gesprek over gevoelens en vragen die bij hen leven: wat betekent deze geschiedenis voor hen en voor hun familie? Wat roept het huidige onderzoek voor emoties op? Willen ze elkaar of de onderzoekers iets meegeven?

Het idee achter de dialoogtafels is dat iedereen aan de beurt komt in het gesprek. In de gesprekken is zowel ruimte voor het delen van informatie als emoties. In verschillende rondes komen verschillende vragen en reacties aan de orde. Ook de onderzoekers zullen deelnemen aan de dialoogtafels.

De nabestaandendag vindt plaats op zaterdag 17 september 2022 van 11.00 uur tot 15.00 uur in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

U kunt zich voor deze dag aanmelden door ons een e-mail te sturen onder vermelding van uw naam en de naam van de persoon van wie u nabestaande bent. Graag wijzen wij erop dat deze dag alleen bedoeld is voor nabestaanden en dus niet voor andere geïnteresseerden. Het bijwonen van deze bijeenkomst, inclusief lunch, is gratis.

U vindt hier informatie over de bereikbaarheid van het Nationaal Onderwijsmuseum.

Over stichting Pelita:
Stichting Pelita biedt dienstverlening aan alle oorlogsbetrokkenen bij de oorlog met Japan en de periode van chaos en geweld erna in voormalig Nederlands-Indië. Op basis van ruim 70 jaar ervaring werkt Pelita met de doelgroep aan een nieuw verhaal met als vertrekpunt de deelname en bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Een verhaal van veerkracht, vindingrijkheid en verbinding.

Gegevens

Datum:
17 september 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

NIMH
Telefoon:
070-3165836
E-mail:
MG.vd.Kloet@mindef.nl

Locatie

Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht
Burgemeester de Raadtsingel 97
Dordrecht, 3311 JG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
078 632 6820
Bekijk de site van Locatie