Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Familieonderzoek Indisch-Duitse voorouders

28 januari 2023 14:00 - 17:00

Op zaterdag 28 januari 2023 organiseert het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in samenwerking met de Indische Genealogische Vereniging (IGV) een workshop over familieonderzoek naar Indisch-Duitse voorouders.

Deze workshop wordt georganiseerd naar aanleiding van het NIMH-onderzoek naar de ondergang met de Van Imhoff en is bedoeld voor nabestaanden van slachtoffers van deze scheepsramp. Doordat hun (omgekomen) voorvaders Duits of Oostenrijks waren en hun voormoeders Nederlands, Indisch, Indonesisch, Duits of Oostenrijks, verloopt het genealogisch onderzoek in deze families wat anders dan gebruikelijk. Tijdens de interactieve workshop gaan onderzoekers van het NIMH en genealogen van de IGV hierop in en belichten zij diverse aspecten van familieonderzoek naar Indisch-Duitse voorouders.

Als u wilt deelnemen aan deze workshop, dan vragen wij u een laptop (en eventueel reeds gevonden materiaal) mee te brengen. Het is de bedoeling dat u tijdens de workshop zelf aan de slag gaat met uw eigen genealogische onderzoek naar uw Indisch-Duitse voorouder(s). Er is volop de gelegenheid vragen te stellen aan de medewerkers van het NIMH en de IGV.

Workshop: Familieonderzoek Indisch-Duitse voorouders
Wanneer: zaterdag 28 januari 2023, 14.00-17.00, inclusief afsluitende borrel
Waar: Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH), Frederikkazerne, Van Alkemadelaan 786, Den Haag
Voor wie: mensen met een Indisch-Duitse afkomst die interesse hebben in het doen van familieonderzoek

Aanmelden kan tot 22 januari 2023 bij Maaike van der Kloet, projectleider van het Van Imhoff-onderzoek bij het NIMH, op MG.vd.Kloet@mindef.nl. U ontvangt een e-mail terug waarin om enkele persoonsgegevens wordt gevraagd, om toegang te verkrijgen tot het kazerneterrein. Er is een maximum aantal van 25 deelnemers aan deze workshop. Deelname is kosteloos.

Online vragenuur
In een online vragenuur op woensdag 15 februari om 19.30 uur kunt u vervolgens vragen stellen over zaken die u in uw onderzoek bent tegengekomen. U krijgt per e-mail een uitnodiging voor een Teams-bijeenkomst voor dit vragenuur.

Gegevens

Datum:
28 januari 2023
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

NIMH
Telefoon
070-3165836
E-mail
MG.vd.Kloet@mindef.nl

Locatie

Frederikkazerne, Den Haag
Van Alkemadelaan 786
Den Haag, Nederland
+ Google Maps