Nieuwsbrievenarchief

Deze eerste nieuwsbrief van 2024 staat weer boordevol informatie over het onderzoek. Zo werd Maaike van der Kloet geinterviewd in de podcast Het Vrijheidskwartiertje over het Van Imhoff-onderzoek. Hans Kusters en Walter Prinzhorn, beiden kleinkind van een slachtoffer, doen een oproep om in contact te komen met andere nazaten van slachtoffers van de ramp. Walter Prinzhorn heeft ook een mooi boek aan het NIMH geschonken over zijn familie. Verder laten we zien hoe we via sociale media meer nazaten zoeken in Duitsland en Oostenrijk. En natuurlijk een korte introductie op de nieuwe portretten die op de website zijn geplaatst.

In deze nieuwsbrief vindt u een verslag van het bezoek aan de Britse National Archives in Kew. Ook vertellen we wat meer over de database Duitse burgergeïnterneerden WOII Nederlands-Indië die twee weken geleden gepubliceerd werd. Daarnaast verschenen de afgelopen maanden maar liefst 11 nieuwe portretten van slachtoffers van de scheepsramp met de Van Imhoff.

Deze nieuwsbrief bevat een update over de nieuwe portretten op de website, een kennismaking met stagiair Pieter van Strien en een verslag van een bezoek aan het eiland Nias. 

Deze nieuwsbrief bevat een update over het onderzoek, een verslag van onze stagiair Noa van der Valk en een overzicht van de portretten die afgelopen tijd op de website van het onderzoek zijn verschenen.

In deze eerste nieuwsbrief in 2023 een herhaling van de oproep tot het bijwonen van de workshop van de Indische Genealogische Vereniging. Daarnaast een kort media-overzicht.

In deze derde nieuwsbrief staat een uitnodiging voor een workshop Familieonderzoek Indisch-Duitse voorouders op zaterdag 28 januari 2023 op het NIMH.  Ook is een verslag over de Dag van de militaire geschiedenis op 8 oktober 2022 opgenomen. 

In deze tweede nieuwsbrief vindt u een herinnering voor de kick-off van het onderzoek op 30 augustus, en een uitnodiging voor de nabestaandendag die op 17 september in samenwerking met de stichting Pelita wordt georganiseerd. Ook treft u een agenda aan van alle bijeenkomsten die komende tijd vanuit het onderzoek plaatsvinden.

In mei van dit jaar is het Nederlands Instituut voor Militaire Historie begonnen met een historisch onderzoek naar de ramp met de Van Imhoff in 1942. Met deze nieuwsbrief informeren wij nabestaanden, betrokkenen en andere geïnteresseerden over de voortgang van het onderzoek.

Inschrijven

Nederlands Instituut voor Militaire Historie

Telefoon

088- 951 6655